Pótlóbusszal a tengerhez

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.06.07. 08:45
CG_kiskep

A Cseh Vasutak (ČD) figyelmezteti az utasokat, hogy a június 13-a és szeptember 5-e között Prága–Bar viszonylatban közlekedő közvetlen háló- és fekvőhelyes kocsikat visszavonásig (előreláthatólag legalább július 1-jéig) pótlóbuszok helyettetsítik Szabadka és Bar között. A rendkívüli intézkedés oka a szerbiai és montenegrói árvízhelyzet miatt elrendelt vágányzár. A MÁV-Start oldalán a következő figyelmeztetés olvasható: A Belgrád–Bar szakasz az elmúlt hetek kedvezőtlen időjárása során súlyos károkat szenvedett, ezért július 1-jéig nem járható! Emiatt a Budapest–Bar közötti közvetlen kocsik, valamint az azokat továbbító Belgrád–Bar vonat ebben az időszakban egyáltalán nem közlekedik, helyette buszos pótlás nincs!

Szakadék tetején, alagút elején - tipikus kép Montenegróból<br>(fotó: a szerző)

Az Avala EC-n közlekedő cseh hálókocsik (a fekvőhelyes kocsi minden nap, a légkondicionált hálókocsi pedig Bar felé kedden, szerdán, pénteken és szombaton közlekedik) helyett tehát Szabadka és Bar között pótlóbuszokkal szállítják az utasokat, amit a Cseh Vasutak rendelnek meg. Ennek okán a pótlóbuszra kizárólag azok az utasok szállhatnak fel, akik a cseh hálókba váltottak jegyet (379-es és 378-as kocsi). Prágából Szabadkáig az Avala EuroCityre egy másodosztályú kocsival többet csatolnak. A hálókocsi felár fejében az utasok az étkezőkocsiban fejenként 150 korona (1 700 forint) értékben kapnak frissítőket, ennivalót, plusz minden utas kap fél liter ásványvizet is. A pótlóbuszok mindkét irányban csatlakozást képeznek az Avala EC-hez.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek