Tízes lassújelet vezettek be a pozsonyi főpályaudvaron

Korcsmáros Gábor   ·   2023.11.12. 18:00
Bahlst

A ŽSR a rossz pályaállapotok miatt volt kénytelen bevezetni a sebességkorlátozást.

A szlovák vasúti infrastruktúra kezelője, a ŽSR vállalat időszakos vasúti pályadiagnosztikát végzett a napokban, ami után kiderült, hogy gyalázatos pályaállapotok uralkodnak a pozsonyi főpályaudvar (Bratislava hlavná stanica) állomáskörzetében: három kulcsfontosságú váltó is kritikus állapotban van, emiatt kénytelenek voltak azonnal elrendelni a sebességkorlátozást a főpályaudvaron.

Tekintettel az észlelt állapotokra, a szakértők úgy ítélték meg, hogy a forgalom nagyságához képest amúgy is szűk áteresztképességű pozsonyi főpályaudvaron a tíz kilométer per órás lassújelet szükséges kitűzni. Mivel az összes induló, érkező és átmenő vonat menettartamát ez az intézkedés hátrányosan érinti, késésekre kell számítani. A vasúttársaság tájékoztatása szerint öt–tíz, a valóságban viszont inkább tíz–húsz perces késésekre lehet számítani a sebességkorlátozás miatt.

A ŽSR jelezte, hogy tőlük telhetően mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb feloldhassák a sebességkorlátozást az állomáson. Azt viszont a vasúttársaság nem tudta megmondani, meddig tartják fenn a korlátozást. Addig is az utasok türelmét és megértését kérik... A szlovák vasúti pályahálózat áldatlan állapotairól már korábban is írtunk. A korlátozás miatt a Budapest és Prága, illetve Hamburg között közlekedő eurocity-vonatok is késnek a napokban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek