Új, Európát átszelő fuvarokat indít az ÖBB RCG

iho/vasút   ·   2022.09.01. 12:00
kurtos_terminal

A közvetlen tehervonatok a Benelux- és Ruhr-térséget Romániával és Törökországgal kötik össze.

A növekvő kereslet kielégítése érdekében új, közvetlen vasúti fuvarokat indít az ÖBB Rail Cargo Group (RCG). A szolgáltatás vonzó lehetőség a 20–45 láb (6,1–13,7 méter) hosszú konténerek, cserefelépítmények és daruzható félpótkocsik – beleértve a veszélyes áruval rakodottakat is – a belgiumi Genk és a romániai Kürtös (Curtici) között történő szállításához. A román–magyar határnál fekvő Kürtös egyre jelentősebb árukezelő csomópont a Romániából és Törökországból induló helyi áruknak a Benelux- és Ruhr-régiókba való eljuttatásához. A fenntartható áruszállítási szolgáltatás keretében hetente irányonként háromszor indulnak a tehervonatok, a tranzitidő körülbelül negyven óra. További információkat és pontos menetrendet ide kattintva érhetnek el.

Az RCG az új TransFER-szolgáltatást a már meglévő Kürtös–Isztambul fuvarjaival összekapcsolva körülbelül egy nappal csökkentheti az eddigi Belgium–Törökország tranzitidőt. Törökország fontos nemzetközi logisztikai csomópont mérete, valamint Európa és Ázsia közötti stratégiai elhelyezkedése okán. Az RCG Európa második legnagyobb vasúti árufuvarozójaként köt össze európai és ázsiai kikötőket, valamint gazdasági és ipari központokat.

Az RCG az új fuvarral tovább bővíti digitális TransNET szolgáltatását, mellyel egy helyen elérhető a kikötőket, üzleti és ipari csomópontokat összekötő teljes TransFER-hálózat – a mottó: „TransNET, let’s play!”, vagyis magyarul: „Játsszunk!”. A szolgáltatás tizenkét nyelven elérhető és lehetővé teszi az útvonalak kombinációinak felfedezését, továbbá új útvonalak kialakítását. A megfelelő útvonal kiválasztását követően ikonok mutatják, hogy az adott helyszíneken milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

Az ÖBB Rail Cargo Group nagyjából hatvan TransFER-összeköttetést, valamint hétszáznál is több, jórészt személyre szabható útvonal-kombinációt kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások is rendelkezésre állnak, például átrakodás, valamint raktárlogisztikai és vámszolgáltatás. A vállalat minden részletről gondoskodik, az elsőtől az utolsó mérföldig.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A vállalat a világ 18 országában van jelen, ezek közül tizenötben saját alkalmazottakkal. Az RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5755 logisztikai szakembere évente körülbelül 463 ezer vonatot – naponta nagyjából 1270-et – közlekedtet le biztonságosan, évente 94 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik. Ráadásul így évente körülbelül 1,1 millió tonna szén-dioxid kibocsátását is megelőzi Ausztriában.

(X)

(Nyitóképünkön a kürtösi átrakóterminál látható. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek