Új intermodális fuvart indít a Hupac

iho/vasút   ·   2022.10.06. 15:00
hupac_terminal

A svájci logisztikai vállalat az északkelet-olaszországi Pordenone és a Lengyelország déli részén fekvő Gliwice között szállít október közepétől.

A Hupac a gliwicei vasúti árufuvarozási szolgáltatások iránti növekvő kereslet kielégítésére hozta létre a szolgáltatást. Az Olaszországba tartó első tehervonat október 10-én fut ki a PKP Cargo Connect Terminal Kontenerowy Gliwice terminálból, a Lengyelországba induló pedig két nappal később hagyja el a Hupac terminálját. Az új szolgáltatás keretében a vonatok hetente háromszor közlekednek: mindkét irányban hétfőn, szerdán és pénteken vehetők igénybe.

A tehervonatok a két célország között Ausztrián és Csehországon haladnak keresztül. A fuvarok alkalmasak veszélyes áruk szállítására is, hulladék szállítása viszont nem engedélyezett. A tranzitidő Gliwicéből Pordenonéig várhatóan tizenhat óra lesz; a szállítmányokat a lengyel kiindulóponton délután öt óráig lehet feladni, az olasz végponton pedig reggel kilenckor indul a kirakodás. Ellenirányban egy kicsit tovább, bő húsz órát tart az út; Pordenonéban délután fél négykor zár a berakodás, míg Gliwicében délben lehet lerakodni.

A Hupac az elmúlt hetek során gőzerővel tevékenykedett a szolgáltatás megvalósításán: augusztus vége óta Európa-szerte számos szállítási útvonalon növelte a heti fuvarok számát, új útvonalakat indított el, sőt, egy teljesen új, lengyelországi terminált is üzembe állított – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek