Vasúton kapcsolja össze Finnországot Göteborggal a Nurminen Logistics

iho/vasút   ·   2024.03.23. 15:00
nurminen_logistics_helsinki

A finn logisztikai vállalat áprilisban indítja el intermodális vasúti fuvarjait az észak-finnországi Haparandából a fontos svédországi kikötővárosba.

Az új szolgáltatás keretében konténerek és félpótkocsik szállítása egyaránt igénybe vehető.

A Nurminen Logisticsnál úgy vélik, a Skandinávia legészakibb régiójában, a finn–svéd határnál található városból kiinduló új szállítási útvonal elő fogja segíteni Finnország nemzetközi hozzáférhetőségét egy olyan időszakban, amikor az Oroszországot érintő útvonalak elérhetetlenné váltak.

A vállalat szerint a vasúti összeköttetés megerősíti Nyugat-Finnország tengerparti régiójának, valamint az északi vállalkozások vitalitását. A Finnország északi részéből érkező áruknak eleddig több száz kilométert kellett utaznia közúton a helsinki kikötőbe, ahonnan a hajók is csak gyűjtő (feeder) összeköttetéseket tudtak nyújtani Európa felé. A göteborgi új vasúti kapcsolat viszont közvetlen hozzáférést garantál Európa főbb kikötőihez, valamint az Egyesült Államokba és a Távol-Keletre vezető óceáni útvonalakhoz.

A Nurminen Logisticstől elmondták, a jelenlegi bonyolult geopolitikai helyzet okán Finnország nemzetközi elérhetősége igencsak csorbát szenved, ezért a jól működő logisztikai megoldások és szolgáltatások az ország versenyképessége, exportpiaci sikerei és ellátásbiztonsága szempontjából még fontosabbá váltak – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a Nurminen Logistics helsinki kikötőben található telephelye. Kép forrása: Nurminen Logistics / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek