Együttműködik az ÖBB Rail Cargo Group és a Transporeon

iho/vasút   ·   2023.03.16. 12:00
obbrcg_transporeon

A globális szállításkezelő platformon is foglalni lehet a vezető európai vasútlogisztikai szereplő vasúti és intermodális szállítmányait.

Az egyedülálló stratégiai együttműködés révén a két fél, továbbá a már meglévő és az új ügyfelek is profitálni fognak abból, hogy a Transporeon integrálja a Rail Cargo Group (RCG) kínálatát és szolgáltatásait,. Az egyes funkciókat sorban, egymást követően fogják tesztelni, bővíteni és bevezetni a Transporeon platformon. Ezek többek között:

  • teljesen integrált, könnyen használható modus operandi a vasúti és intermodális szállítmányokhoz, a végpontok közötti ellátási lánc részeként;
  • a vasúti és intermodális szállítmányok alacsony küszöbű lekérdezése, foglalása és lebonyolítása a Transporeon platformon keresztül;
  • valósidejű adatok (pozíció, állapot, ETA) megszerzése szállítmányi szinten;
  • az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős mértékű kiszámítása az új ISO 14083 szabvány alapján, beleértve a lehető legmagasabb szintű elsődleges adatokat.

Az RCG és a Transporeon közös erőfeszítései nem utolsósorban az Európai Bizottság azon ambiciózus céljain alapulnak, amelyek a vasútra történő átállást az úgynevezett európai Zöld megállapodás stratégia alapvető elemének tekintik. Az Európai Vasúti Ügynökség (ERA) jelentése alapján a Zöld megállapodás elsődleges célja, hogy az uniós gazdaságot és társadalmat a fenntarthatóság felé vezesse. A cél a vasúti áruszállítás megduplázása, vagyis hogy a 2015-ös 385 milliárd tonnakilométer volumen 2050-re elérje a 770 milliárd tonnakilométert.

Az új szolgáltatást elsőnek a következő, Németországot, Ausztriát és Olaszországot összekötő tesztútvonalakon lehet majd elérni:

  • Északkelet-Ausztria (Bécs bővebb térsége) és Lombardia (Milánó térsége) között;
  • Dél-Ausztria (Karintia), valamint Észak- és Dél-Olaszország között; továbbá
  • Bajorország északi része (Würzburg térsége), Közép-Németország (Wuppertal és Kreuztal) és az olaszországi Veneto régió (Verona és Vicenza térsége) között.

Az érdeklődő ügyfelek mostantól online regisztrálhatnak az útvonalakra, és elsőként részesülhetnek az új együttműködés előnyeiből.

A Rail Cargo Group vezérigazgatója, Clemens Först elmondta: „A vasúti árufuvarozás fenntarthatóságát az első és az utolsó mérföldön is a teherszállítás rugalmasságával ötvöző multimodális szállítás jelenti a legnagyobb esélyt a fenntartható európai szárazföldi fuvarozás megvalósítására. Az egyszerűség és a könnyű hozzáférhetőség a legfontosabb a széleskörű alkalmazáshoz. Örülünk, hogy a Transporeon erős és innovatív partner ezen az úton. Együtt mindent megteszünk, hogy vonzóvá tegyük a multimodális fuvarozást.”

A Transporeon vezérigazgatója, Stephan Sieber arról beszélt: „Egy folyamatosan zavarokkal és egyre gyakrabban kihívásokkal küzdő környezetben a megoldásszolgáltatóknak még szorosabban együtt kell működniük, hogy fenntartható, végponttól végpontig érő megoldásokat kínáljanak. A könnyű hozzáférés, az átláthatóság, a valósidejű információk elérhetősége és a pontos karbonlábnyom-számítások elengedhetetlenek a jobb döntések meghozatalához, legyen szó stratégiai tervezésről, taktikai beszerzésről vagy napi működésről. Nagyon büszkék vagyunk a Rail Cargo Grouppal való partnerségre, és nagyon várjuk, hogy együtt formálhassuk az európai teherfuvarozást.”

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ÖBB RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek