Irány Rijeka! – mondja a Regiojet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.06.02. 15:00
RJ_01

A Regiojet cseh magánvasút bejelentette, hogy új nemzetközi vonatjáratot indít várhatóan június 30-tól a cseh főváros és a horvátországi Rijeka között. Itt pedig saját buszokkal szállítaná tovább az utasokat több tengerpart-menti nyaralóhelyre. A tervek szerint – ami még mindig annak a függvénye, hogy valóban lehet-e majd júniusban határokon áthaladni mindenféle fennakadás és Covid-teszt nélkül – heti három alkalommal közlekedne a vonat Prága és Rijeka között: odafelé kedden, pénteken és vasárnap, visszafelé pedig szerdán, szombaton és hétfőn. A járat a nyári szezonban közlekedik majd, szeptember közepéig.

Prága és Rijeka között indít június 30-ától fürdősjáratokat a Regiojet (kép forrása: railpage.net)

A Regiojet részleteket még nem közölt, így a vonat útvonalát és pontos menetrendjét sem. Ezt a napokban teszi meg, amint véglegesítik az adatokat. Egyelőre csak annyi szivárgott ki, hogy Prágából 17 óra körül indulhatna a járat, másnap reggel 9 óra körüli érkezéssel Rijekába.

Legutóbb a Cseh Vasutak közlekedtettek közvetlen Jadran Express nevű járatot Prágából Splitbe, de ez már néhány éve megszűnt. Próbálkoztak még közvetlen kocsikkal Budapesten keresztül, de aztán erről is letettek. A ZSSK szlovák vasúttársaság információi szerint pedig 2021 nyarán egy nightjet-járat közlekedik majd kétszer hetente Pozsony és Split között, ez viszont Ausztrián keresztül, Bécs és Graz érintésével megy majd. Értesüléseink szerint a két kusett és egy hálókocsi mellett két autószállító kocsi is lesz a vonatban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek