Kétpó: hétvégén talán megindulhat egy vágányon a forgalom

iho/vasút   ·   2023.07.13. 09:00
14_ketpoi_siklas

A baleset helyszínén a nagyteljesítményű daruval folyamatosan dolgoznak. A bal vágányban lévő vágányhibát sikerült kijavítani, így a daru is használhatja a vágányt, szabadon mozoghat a további munkálatokhoz.

A konténerekre lógó optikai kábel elhúzása érdekében az erősáram szakemberei a kidöntött felsővezetéktartó oszlopról a kábeleket leoldották és kikötötték. Szerdán a tervek szerint egy konténert és két kocsi szállítottak el. Mezőtúr felől egy tehervagont vittek a helyszínre, a kisiklott kocsik alkatrészeinek elszállításához. A helyreállítás a bal vágányon várhatóan a hétvégén teheti lehetővé, hogy sebességkorlátozás mellett egy vágányon újraindulhasson a vonatforgalom Tiszatenyő és Mezőtúr között.

(fotók: MÁV)

A vonatok továbbra is módosított menetrend szerint, korlátozásokkal, késésekkel közlekednek, egy szakaszon pótlóbuszokkal kell utazni, járatkimaradásokra is számítani kell.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek