Klímabarát módon szállít a Coca-Colának Ausztriában az RCG

iho/vasút   ·   2024.07.27. 19:15
rcg_cocacola

A szállítmányok nagy részét a közúti fuvarozás helyett már egy éve fenntarthatóan, vasúton viszik el.

Az üdítőket először teherautókkal szállítják el a Coca-Cola HBC Austria burgenlandi, edelstali gyártási és logisztikai központjából a bécsi déli terminálba, ahol a szállítmányokat tehervonatokra rakják, majd a táv nagy részét vasúton teszik meg a nyugati Tirol és Vorarlberg tartományok felé. Az ellátási lánc utolsó kilométereit ismét teherautókkal végzik el, a szupermarketekbe történő helyi elosztásról pedig már a kiskereskedők gondoskodnak.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) nyilatkozata alapján az együttműködés a multimodális logisztikai erejét mutatja be, folyamatosan csökkentve a közúti és a vasúti szállítás közötti szakadékot, fuvaronként körülbelül egy tonna szén-dioxid kibocsátását megelőzve. A kooperáció egy év alatt 560-nal kevesebb kamionfuvart eredményezett, ami jót tesz a környezetnek.

A Coca Cola HBC Austriától elmondták, aktívan dolgoznak a karbonlábnyomuk csökkentésén a teljes értékláncot érintően. Ezért nagyon örülnek, hogy az RCG a partnerük, aki hasonlóképp elkötelezett a cél érdekében. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy fontos lépést tegyenek a fenntarthatóbb vasúti logisztika és a környezet érdekében.

Az üdítők vasúton való szállításához kéttengelyes pőrekocsikat és új, 45 láb (13,7 méter) hosszú cserefelépítményeket használnak. Utóbbiak multimodálisak, vagyis vasúton és közúton egyaránt használhatóak, ráadásul univerzálisan: hátulról, oldalról és felülről is rakodhatók. Ez megkülönbözteti őket a hagyományos konténerektől és megkönnyíti a szállításukat. Ezen kívül minden ágazatban, minden áruhoz felhasználhatók, például a vegyipari vagy az autóipari logisztikában.

A Coca-Cola termékeivel a Coca-Cola HBC Austria látja el a teljes osztrák piacot. A vállalat körülbelül nyolcszáz embert foglalkoztat Ausztriában: a legmodernebb technológiát képviselő edelstali gyártási és logisztikai központban, valamint a regionális értékesítési központokban és az elosztóraktárakban. Ausztria egyik vezető üdítőital-partnereként a Coca-Cola HBC Austria a fogyasztók igényeire szabott, innovatív termékkínálatot nyújt a nap 24 órájában, a hét minden napján. A helyi környezeten belüli felelősségteljes cselekvést és az erőforrások fenntartható felhasználását a vállalati stratégiába szilárdan beépítették.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló, a Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ tizennyolc országában jelen lévő RCG összesen 5912 logisztikai szakembere évente körülbelül 419 ezer vonatot – naponta nagyjából 1150-et – közlekedtet le biztonságosan, évente több mint 78 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal.

(Nyitóképünk forrása: ÖBB RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek