Komoly pénzzel támogatja a spanyol kormány az Ermewa Ibéricát

iho/vasút   ·   2024.01.18. 12:00
ermewa_shimmns

A vasúti járművek bérbeadásával foglalkozó vállalat spanyolországi leányvállalata 17,3 millió eurót kap a NextGenerationEU programon keresztül új vasúti teherkocsik beszerzésére.

A program által a spanyol kormány 70 milliárd eurót (jelenlegi árfolyam alapján több mint 26 ezer milliárd forintot) kap többek között ahhoz, hogy az ország csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását.

A spanyol közlekedési, mobilitási és városfejlesztési minisztérium (MITMA) a vasúti teherkocsik bérbeadása terén európai piacvezető Ermewát választotta ki és támogatja a spanyolországi vasúti áruszállítás erősítéséhez és fejlesztéséhez. A pénzből a nemzetközi cég spanyolországi leányvállalata, az Ermewa Ibérica összesen kétszáz újonnan gyártott teherkocsit szerezhet be: százötven Shimmns sorozatjelű ponyvás kocsit acéltekercsek fuvarozásához, valamint ötven új generációs zsebeskocsit, félpótkocsik szállításához. Előbbieket a franciaországi Orvalban található  Invehónál építik meg, utóbbiak pedig Spanyolországban a Talleres Alegría építi meg, támogatva ezzel a hazai járműgyártást. A lízingcég a tervek szerint még az éven át is veheti az összes járművet.

Az Ermewa szerint a vasúti járműgyártás spanyolországi ipari szereplőkkel történő fejlesztése a legfenntarthatóbb és legoptimálisabb megoldás a spanyolországi vasúti közlekedés fejlesztésére. Mivel a spanyol piac egyedi a széles, ibériai nyomtáv miatt, ezért egy elismert és magas minőséget képviselő spanyol céggel, nevezetesen a Talleres Alegríával volt értelme együttműködni. Úgy vélik, Spanyolország környezetvédelmi átalakulása nem valósulhat meg a vasúti árufuvarozás nélkül.

A spanyol kormánynak megítélt forrás a NextGenerationEU program része, mely egy több mint 800 milliárd eurós (bő 300 ezer milliárd forintos) ideiglenes eszköz, amelynek célja a koronavírus-járvány által okozott közvetlen gazdasági és társadalmi károk helyreállítása. A programon belül futó úgynevezett Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) támogatásokat és kölcsönöket kínál a reformok és beruházások támogatásához az Európai Unió tagállamaiban.

Az Európában tizennyolc helyen irodát fenntartó Ermewa több mint százhúsz különböző típusú vasúti teherkocsit kínál az ipari vállalatoknak, vasúttársaságoknak és szállítmányozóknak. A cég tanúsított műhelyekből és partnerekből álló európai hálózatán keresztül a járművek karbantartását, javítását és üzemeltetését is elvégzi. A veszélyes és nem veszélyes folyadékok, gázok, ömlesztett áruk és változatos általános rakományok szállítására – beleértve az élelmiszereket és a nem élelmiszereket – szánt 47 ezer vasúti teherkocsijával minden szegmensnek eleget tud tenni a vállalati társadalmi felelősségvállalási teljesítményéért (CSR) EcoVadis-aranyéremmel is kitüntetett Ermewa.

(Nyitóképünkön az Ermewa egyik négytengelyes, Shimmns sorzatú teherkocsija. Kép forrása: Ermewa)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek