Óvatos járatindítások Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.04.27. 12:00
Railjet_01

A Cseh Vasutak és a közlekedési minisztérium között létrejött megállapodás értelmében április 26-ától több vasúti járat is újraindult az országban. Főleg távolsági expresszvonatok indultak újra Prágából nyugat, kelet és északi irányban. Belföldi járatok ezek, a nemzetközi forgalom továbbra sem indult meg. Elindultak

  • a railjetek is Prága és Břeclav között,
  • a gyorsvonatok Prága–Karlovy Vary–Cheb között,
  • valamint a pilseni expresszek,
  • és a cseh–szlovák határig közlekedő expresszek is Prága–Olomouc–Horní Lideč között.

Nem mindennapi látvány volt egyszerre hat railjetet is látni a prágai tárolóvágányokon (fotó: České dráhy)

Minden esetben szigorú higiéniai szabályoknak megfelelően kell eljárni, amiket korábban vezettek be. A vonatokon továbbra sem lesz gasztronómiai szolgáltatás, üresen maradnak az étkező- és bisztrókocsik, nem lesz minibár szolgáltatás sem.

Kézben a Regiojet is jelezte, elkezdte a vonatjegyek árusítását június 14-étől, és azzal számol, hogy a járatok már a menetrend szerint közlekednek majd, igaz egyelőre csak belföldön. A fedélzeti szolgáltatásokat is teljes mértékben szeretnék visszaállítani, persze szigorú higiéniai feltételek mellett. A Regiojettől megkérdeztük, hogy reálisnak látják-e a budapesti járatuk júniusi indulását, de sajnos kitérő, félválaszt kaptunk: egyelőre nem tudnak ezzel kapcsolatban információval szolgálni, a végleges döntést a Regiojet hozza meg, amiről majd sajtóközleményt is kiadnak.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek