Sikeresen teljesítette hirtshalsi tesztfuvarját a DB Cargo Scandinavia

iho/vasút   ·   2024.05.10. 14:30
hirtshals

Az észak-dán kikötővárossal való kapcsolattal a Norvégia és a kontinentális Európa közötti intermodális árufuvarozási útvonal megvalósíthatóságát hivatott bemutatni a DB Cargo-leány.

A szerelvény a napokban futott be a kontinentális Dánia északi részén található Hirtshals városának kikötőjébe – az eseményt a DB Cargo Scandinavia történelmi pillanatnak titulálta.

A tesztfuvar a Zöld Jütland folyosó elnevezésű zöld logisztikai projekt része, melynek célja, hogy környezetbarát módon kösse össze Norvégiát, Svédországot és Dániát. A szállítmányok várhatóan az év végére válhatnak menetrend szerintivé. A közvetlen norvégiai kapcsolatokkal rendelkező kikötőből a németországi Duisburg is elérhető lesz, a szerelvények húsz óra alatt teszik majd meg az utat. Az útvonal versenyképesebb és környezetbarátabb alternatívát fog kínálni a közúti árufuvarozással szemben, ezzel egyidejűleg a zsúfolt dániai közutakat is tehermentesíti.

A Jütlandon keresztül vezető szállítási folyosó (kép forrása: VTFK / railfreight.com)

A hirtshalsi kikötő nagy elvárásokkal üdvözölte a szolgáltatás elindítását. A teherterminál megépítése óta sok szó esett a fuvarokról, amik most végre valósággá válnak. Elmondták, partnereikkel szorosan együttműködve indították el a vasúti összeköttetést, mely a norvég és az észak-jütlandi ügyfeleknek teljesen új lehetőségeket nyújt a kikötőben az egész európai kontinensre kiterjedő zöld és ráadásul gyorsabb kapcsolat kialakítására – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a Norvégiából a hirtshalsi kikötőbe elsőként érkezett szerelvény. Kép forrása: DB Cargo Scandinavia / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek