Tizenegyezer kilométer tizenhat nap alatt

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2012.11.25. 09:00
kontener00

A Kínából Csehországba közlekedő tehervonat elektronikai alkatrészeket szállított a Foxconn gyárába, s november 9-én érkezett meg rendeltetési helyére. Naponta hétszáz kilométert tett meg a szerelvény a Kína–Kazahsztán–Oroszország–Fehéroroszország–Lengyelország–Csehország útvonalon. Logisztikai okok miatt nem Pardubicére irányították a vonatot, hanem az Elba-menti Mělníkhez közeli átrakodóállomásra, ahonnan aztán kamionok vitték tovább az árut. Még e kis szépséghiba ellenére is fele annyi idő alatt ért célba a szállítmány, mint az eddig megszokott tengeri útvonalon.

Konténervonat Mělníken<br>(Tevan Imre felvétele)

A tizenhat napos rekordidő a jól összehangolt munkának, nemzetközi együttműködésnek, a modern logisztikai megoldásoknak és a fejlett műszaki háttérnek köszönhető leginkább, fejtette ki Hans Reinhard, a útvonaltervező svájci InterRail Holding képviselője.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Tízévesek a GYSEV első Flirtjei

iho/vasút   ·   2023.12.05. 16:00

Az első Stadler-motorvonat 2013. december 6-án állt forgalomba a zöld-sárgáknál a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének részeként. A flotta azóta húsz szerelvényt számol.