Újabb ráhordó fuvarral bővült a Hupac kínálata

iho/vasút   ·   2020.09.17. 12:30
hupac_rotterdam-becs

Heti eggyel nőtt a Rotterdam és Bécs között közlekedő tehervonatok száma.

Tovább bővíti szolgáltatásait a svájci központú logisztikai vállalat: jövő héttől már hetente háromszor közlekedteti konténereket és csereszekrényvázakat szállító tehervonatait az Európa egyik legnagyobb kikötővárosának számító, hollandiai Rotterdam és az osztrák főváros között.

A közvetlen fuvar több irányban kínálja fel a szállítmányok továbbszállítását, többek között a budapesti BILK-re, a törökországi Halkaliba, a romániai Ploiestibe, valamint a bulgáriai Stara Zagorába – Budapestre és Törökországba jelenleg is már hetente háromszor közlekednek a Hupac tehervonatai.

A vállalat a gyakoribb szállításokkal reagál a délkelet-európai intermodális kapcsolatok iránti egyre növekvő igényre.

Az 1967-ben a svájci Chiassóban létrehozott Hupac naponta százötven vonatot közlekedtet Európa fő gazdasági térségei között, Oroszországba is, sőt tovább, a Távol-Keletre is. A 7300 kocsimodullal rendelkező, számos fontos európai helyszínen konténerterminált üzemeltető logisztikai cég 540 alkalmazottat foglalkoztat teljes munkaidőben. Az összesen huszonkét, Belgiumban, Hollandiában, Kínában, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban és Svájcban működő vállalatot összefogó Hupac-csoport körülbelül száz részvényessel rendelkezik. A húszmillió svájci frankos, vagyis körülbelül 6,7 milliárd forintnyi jegyzett tőke 72 százaléka különböző logisztikai és szállítási vállalatoknál található, a fennmaradó 28 százalékkal pedig vasúttársaságok rendelkeznek. Ez garantálja a piacokhoz való közeli hozzáférést és a vasúttársaságoktól való függetlenséget – számol be a Rail Freight.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek