Háromszáz új ponyvás cserefelépítményt vásárol az RCG

iho/vasút   ·   2023.04.06. 15:00
rcg_cserefelepitmeny

A multimodális eszközökkel az ügyfelektől érkező hatalmas igényre válaszol a logisztikai vállalat.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) a beruházással bővíti eszközportfólióját annak érdekében, hogy tovább csökkentse a közúti és vasúti szállítás közötti szakadékot, ezáltal hatékony és teljeskörű logisztikai megoldásokat kínáljon.

A több mint 13 méter (45 láb) külső hosszúságú, valamint belül két és fél méternél is magasabb cserefelépítmények hamarosan Európa-szerte forgalomba állnak. A cserélhető eszközök teljes rugalmasságot kínálnak: univerzálisan rakodhatók, vagyis a be- és kirakodás minden oldalról, sőt felülről is történhet, ez különbözteti meg őket a hagyományos konténerektől. További előnyük, hogy minden ágazat minden termékéhez felhasználhatók, például az üdítőital-gyártás, a vegyipar vagy az autóipar esetében.

Az innovatív eszközök segítségével az RCG hatékony, zökkenőmentes, végponttól végpontig elérhető logisztikai megoldást nyújt minden szektor számára. Ez még egyszerűbbé teszi a vállalat TransFER termékeinek használatát, beleértve a vasút előtti és az azon zajló szállítást is. Ráadásul az sem jelent problémát, ha nem áll rendelkezésre saját iparvágány. Az RCG portfóliójának a cserefelépítményekkel való kibővítése minden olyan vásárlónak érdekes, akik univerzális és daruzható rakodóegységeket keresnek. Ez számos különböző iparágra és termékre érvényes, az élelmiszerektől és az italoktól az acélon át a fáig vagy a papírig. A hangsúly a raklapos árukon van, amiket korábban hagyományosan teherautókkal szállítottak.

A jó külső minden cég arculatát meghatározza. Nemzetközi vasúti logisztikai vállalatként ráadásul különösen fontos, hogy vizuálisan egyértelmű legyen a kinézet. Az ÖBB Rail Cargo Group reklámfelületei a vonatok, ezért az új ponyvás cserefelépítmények is az ÖBB élénk, úgynevezett közlekedéspiros (Verkehrsrot) színében pompáznak, ezáltal egyértelműek.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ 18 országában jelen lévő RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5755 logisztikai szakembere évente körülbelül 463 ezer vonatot – naponta nagyjából 1270-et – közlekedtet le biztonságosan, évente 94 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik. Az RCG évente körülbelül 1,1 millió tonna szén-dioxid kibocsátását is megelőzi Ausztriában.

(Nyitóképünkön az ÖBB Rail Cargo Group egyik cserefelépítménye. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek