Felvásárolta a Metrans az Adria Railt

Korcsmáros Gábor   ·   2024.02.22. 18:20
Metrans1

Az Adria Rail továbbra is a szerb és horvát vasúti piacon tevékenykedik a Metrans részeként. 

Felvásárolta az Adria Rail Group részvényeinek száz százalékát a Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) nemzetközi szállítmányozó vállalat vasúti üzletága, a Metrans. A vasúti teherszállítással foglalkozó cég Szerbiában és Horvátországban van jelen. Ezzel az akvizícióval a Metrans tovább erősíti pozícióját a délkelet-európai térségben. 

Az Adria Rail saját vasúti szállítási szolgáltatásokat kínál az adriai régióból Közép- és Délkelet-Európa irányába, továbbá a Horvátországból Szerbiába irányuló és onnan induló konténerforgalom 70 százalékát is ő bonyolítja le. Az Adria Rail egy szárazföldi terminált is üzemeltet a szerbiai Indijában, Belgrád közelében. A Metrans vonatai naponta közlekednek e terminál és Rijeka (Fiume) kikötője között. Az új indijai telephely emellett a Metrans budapesti termináljával is összeköttetésben áll. 

Ezt megelőzően a Metrans 2023 márciusában ötvenegy százalékos részesedést szerzett az Adria Rail Groupban. A Metrans európai összeköttetési hálózata az Északi-, a Balti-, az Adriai- és a Fekete-tenger között húzódik, és folyamatosan bővül. Ennek eredményeként a Metrans hetente több mint 650 rendszeres vasúti összeköttetést kínál. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek