Normál nyomtávú vasútvonal épülhet Klaipėda kikötőjéhez

iho/vasút   ·   2024.06.23. 12:00
klaipeda

Az Európai Unió Minisztertanácsa a TEN-T-felülvizsgálat részeként szavazta meg a litván városig vezető pálya létrehozását.

A litván közlekedési minisztérium közlése szerint az európai szabványos nyomtávú vasútvonal javítani fogja a közlekedési és logisztikai kapcsolatokat a Balti-régióban és Kelet-Európában. Ezen felül életképes alternatívát fog nyújtani a közúti közlekedéssel szemben, elősegítve a litván Balti-tengeri kikötő tevékenységeinek diverzifikálását, továbbá új piacokat is teremt.

A klaipėdai vonal a Balti-tengertől a Fekete- és Égei-tengerekig vezető, új transzeurópai közlekedési folyosó része lesz. A minisztérium úgy véli, a pálya felvétele a transzeurópai közlekedési hálózatba (TEN-T) komoly eredmény Litvánia és a teljes Baltikum számára, mivel elősegíti az egész Európa számára fontos infrastruktúra fejlesztésének felgyorsítását.

A TEN-T hálózat Litvániában a klaipedai vonalon felül olyan kulcsfontosságú vasúti és közúti összeköttetéseket foglal magában, mint

– jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a klaipedai vasúti csomópont. Kép forrása: Shutterstock / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek