Új fuvarlehetőségeket kínál Közép-Európa és Közép-Ázsia között az RCG

iho/vasút   ·   2023.09.20. 12:00
rcg_teher

A logisztikai vállalat tizenhat új, az úgynevezett középső korridort használó intermodális fuvarral köti össze a két térség kereskedelmi központjait.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) és partnereivel közösen üzemeltetett szolgáltatások hatékony és zökkenőmentes szállítási megoldásokat tesznek lehetővé a teljes útvonalon. A rendszeresen induló, menetrend szerint közlekedő tehervonatok a versenyképes, körülbelül harmincnapos tranzitidővel vonzó alternatívát kínálnak a tengeri árufuvarozással szemben. Az ügyfelek a rövidebb tranzitidőből, a húsz és negyven láb (6,1 és 12,2 méter) hosszú, szabványos konténerek megbízható és fenntartható szállítási megoldásaiból, valamint a két térség piacai közötti jobb összeköttetésekből is profitálhatnak.

Ezen szállítási megoldások fő előnye, hogy biztonságosan és megbízhatóan haladnak át szankcióval nem sújtott országokon, kikerülve a geopolitikai korlátozásokat, ennek köszönhetően a megrendelők szállítási biztosítást köthetnek. Megkerülik a be- és kirakodó terminálok jelenleg túlterhelt kikötőit, valamint a tengeri és hátországi terminálokat is. Ezáltal kevesebb a szűk keresztmetszet, továbbá hatékonyabban lehet kezelni az import- és exportszállítmányokat. Az RCG képes kezelni a teljes logisztikai értékláncot, beleértve a további szállítmányozási szolgáltatásokat is. Az ügyfelek naponta értesülhetnek a fuvarok aktuális állapotáról.

Az RCG három fő szállítási útvonalat kínál, ez számos fuvarútvonalat tesz lehetővé. Az egyik Isztambulon keresztül vezet, ezzel a georgiai (grúz) főváros Tbiliszi, az örmény főváros Jereván, az azeri főváros Baku, a kazah főváros Asztana és a szintén kazahsztáni Almati, a türkmén főváros Asgabat, valamint az üzbég főváros Taskent érhető el. A romániai Konstancát érintő útvonallal Jerevánt leszámítva ugyanezen városok közelíthetők meg. Ezen felül az északi folyosót használva Asztanával, Taskenttel, valamint a mongol főváros Ulánbátorral áll rendelkezésre szállítási lehetőség.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ 18 országában jelen lévő RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5887 logisztikai szakembere évente körülbelül 448 ezer vonatot – naponta nagyjából 1230-at – közlekedtet le biztonságosan, évente 88 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 27,5 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek