Új Trieszt–Milánó vasúti fuvarlehetőség

iho/vasút   ·   2023.05.24. 12:00
trieszt_hhla_terminal

Az új intermodális szolgáltatás nemcsak a trieszti HHLA PLT terminált és a Contship Italia Group Milano Melzo terminálját köti össze: Törökország felé is szállítási kapcsolatokat nyújt.

A fuvarszolgáltatás nemcsak a két fontos észak-olaszországi csomópont összekötésére jött létre: a célja, hogy megkönnyítse a Törökországba induló vagy az onnan érkező, a trieszti kikötőn át Európába belépő jelentős árumennyiségek szállítását.

Az intermodális összeköttetést kezdetben hetente háromszor lehet majd igénybe venni, az év végére viszont már napi sűrűséggel tervezik indítani. Az új szolgáltatás nyitott rendszerként működik, félpótkocsikat, tengeri konténereket és bármi mást is lehet fuvarozni.

A projektet a Francesco Parisi Casa di Spedizioni és az Alpe Adria együttműködésével hozták létre, a cégek a trieszti terminál érdekeltjeivel fogják tartani az operatív és kereskedelmi kapcsolatokat. A vasúti vontatási szolgáltatásokért a Contship Italia Group-leányvállalat Oceanogate felel.

A szintén Contship-leány multimodális szállító Hannibal vezérigazgatója, Cristiano Pieragnolo elmondta: az új összeköttetés stratégiai jelentőségű, mivel ennek köszönhetően nagyobb kapacitást nyújthatnak a Törökország felé tartó és felől érkező forgalom számára. A törökországi import/exportforgalom több mint hatvan százaléka a trieszti terminálon keresztül halad át, ennek a kapcsolatnak köszönhetően még jobban integrálhatják a tengeri és a kontinentális áruáramlásokat – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a HHLA trieszti terminálja. Kép forrása: HHLA / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek