Újabb EU–Kína próbavonatot tesztelt az RZD Logistics

iho   ·   2020.05.25. 15:00
400px_rzdlogistics_kontener

A logisztikai cég márciusban a déli, Kazahsztánon át haladó útvonalat tesztelte, akkor egy Hollandiából Kínába tartó, fagyasztott lazacokat szállító próbavonatot küldött.

A Kazahsztánon át vezető, déli útvonal után egy északi, a Bajkálontúli területen át haladó szállítási folyosót is kipróbált az RZD Logistic (kép forrása: Railway Gazette)

Az RZD Logistics úgy véli, az, hogy új útvonal nyílt meg az embargó alá tartozó áruk szállítása előtt, jelentős mérföldkő az uniós országokból induló áruk keleti irányú áramlásában. Az északi útvonal a már meglévő déli, Kazahsztánon átmenő tranzitútvonal alternatívájaként további lehetőségeket nyit fel az ügyfelek számára.

Az EU és Kína közötti, két konténerből álló fuvart a Far East Land Bridge (FELB) és orosz partnere, a TransContainer szervezte meg. A konténerekre Oroszországban, a fehérorosz határ közelében található, szmolenszki Szortirovocsnij vasútállomáson elektromos zárakat helyeztek el, melyeket a kínai határnál, Zabajkalszknál szedtek le. A fuvar az RZD Logistics, az Oroszország Vasutak (RZSD) vállalati szállítási szolgáltatási központjának, valamint a digitális platformokfejlesztési központjának aprólékos, szisztematikus és jól szervezett munkájának eredményeként valósulhatott meg – számol be a Railway Gazette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek