Újabb Vectronnal bővíti flottáját a Foxrail

iho/vasút   ·   2024.09.03. 15:00
foxrail_vectron_emma

Az új mozdonyt várhatóan 2026 júniusában vehetik át. A szerződés egy további Vectron megvásárlásának lehetőségét is tartalmazza.

A most megrendelt mozdony ugyanolyan felszereltségű lesz, mint a Foxrail flottájában már meglévő két Vectron AC: Baseline 3-as szintű ETCS-sel, valamint PZB90 és MIREL vonatbefolyásoló rendszerekkel látják el, maximális teljesítménye 6400 kilowatt 15 és 25 kilovoltos váltakozó áramú betáplálás mellett, végsebessége pedig 160 kilométer/óra.

Vécsey Balázs, a Siemens Mobility Kft. ügyvezetője elmondta: nagy örömmel fogadták, hogy flottájának bővítésére ismét a Siemens Mobilityt választotta a Foxrail, ezáltal folytathatják sikeres együttműködésüket. Köszönik a vállalat iránti további bizalmat és büszkék rá, hogy megbízható és nagy teljesítményű Vectron mozdonyaikkal hozzájárulhatnak a fenntartható, határokon átnyúló szállításhoz.

A 2013-ban alapított Foxrail száz százalékban magyar tulajdonban lévő független vállalat az árufuvarozási piacon. Kihasználva a vasút liberalizációját, továbbá az Európai Unión belüli szabad mozgást, határokon átnyúló folyosóforgalmat működtetnek kizárólag az intermodális szektorban.

A Foxrail előzőleg 2021 elején rendelt újabb példányt a Siemens multifunkciós mozdonytípusából.

(Nyitóképünkön az Emma névre keresztelt Vectron mozdony a Foxrail flottájában. Kép forrása: Foxrail)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek