Sínen a cseh Teknő

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.09.18. 20:40
kiskep

Szeptember 18-án a 78-as Johann Gregor Mendel EuroCityn érkezett Bécsből a 235-ös pályaszámú Taurus Brno főpályaudvarára. Azért különleges ez az adat, mert az első cseh uniformist öltő Siemens mozdonyról van szó. A Cseh Vasutak Najbrt színterve szerint pingált mozdony a 2014 decemberétől induló közös ÖBB-ČD Railjet projekt hírnöke. A Graz és Prága között közlekedő railjet szerelvényeket továbbítja majd a menetrendváltástól. A cseh railjet üggyel több ízben is foglalkoztunk már az ihón.

Najbrt színekben a 235-ös Taurus<br>(forrás: České dráhy)

2014. decemberétől kétórás intervallumban követik majd egymást a railjet szerelvények Prága, Bécs és Graz között. Ez lényegesen javítja az utazás komfortját a két ország között. A most bemutatott Taurus a Spirit of Brno nevet kapta. Az ÖBB linzi műhelyében még további hat mozdonyt matricáznak át cseh színűre. Ezeket a mozdonyokat a Cseh Vasutak bérlik majd az ÖBB-től. A Graz–Prága railjet járatmodellt 7 cseh (kék) szerelvény és 3 osztrák (piros) railjet szerelvény szolgálja majd ki. A Najbrt színterv szerinti festést a következő Taurusok kapják: 1216 233 - 237 pályaszámúak, valamint a 149-es és 150-es.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek