Tizennyolc új európai fuvart tervez indítani az UZ

iho/vasút   ·   2024.04.10. 08:50
hliboka_terminal_latvanyterv

Az ukrán nemzeti vasút ezen felül országszerte helyre akar állítani multimodális konténerterminálokat és újakat is létre fog hozni.

Erről a vasúttársaság igazgatótanácsának elnöke, Jevhen Ljascsenko számolt be a napokban. Az útvonalakat szeptemberben jelentik majd be.

A szakember elmondta: az Ukrzaliznica (UZ) a multimodális szállításra fog koncentrálni, ezért Ukrajna-szerte fel fogja újítani és fejleszteni fogja a terminálokat. Jelenleg egy robusztus konténerterminál-hálózat kialakításán dolgoznak. Az új európai útvonalak lehetővé teszik majd mind az európai, mind az ukrán ügyfeleknek a hatékony működést. Alapvetően olyan lesz, mint egy egységes jegy: egységes tarifa és egyértelmű megközelítés a sebesség és az ár tekintetében.

Az Ukrán Vasutak már most is konténervonatokon szállít nyersanyagokat és nagy értékű fogyasztási cikkeket – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünkön az új hlibokai terminál látványterve. Kép forrása: AktivProekt / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek