Új gabonásvagonok az ÖBB RCG flottájában

iho/vasút   ·   2023.02.02. 18:00
gatx_obbrcg

A Tagnpps sorozatú járműveket a GATX-től bérlik.

A gabonaszállítási igények jövőbeli megnövekedésének megfelelő ellátása érdekében a vasúti teherkocsik bérbeadásával foglalkozó GATX több mint 350 új gabonaszállító kocsit állít be flottájába. A járművek első lízingelője, az ÖBB Rail Cargo Group (ÖBB RCG) január közepén vehette át az első kocsikat.

A GATX Rail Europe a 2023-as évet a flotta erőteljes bővítésével kezdi, minőségi és mennyiségi értelemben egyaránt. Az új kocsiknak köszönhetően a vállalat ügyfelei egész eévben biztonságosan és fenntarthatóan szállíthatják az alapvető élelmiszernek számító gabonát.

Az ÖBB Rail Cargo Group már nagyon várta, hogy a GATX Rail Europe gabonáskocsikkal bővítse flottáját, mivel a Tagnpps sorozatú vagonokra Európa-szerte egyre nagyobb a kereslet. A vállalatcsoport mindenkori célja, hogy előre lássa és teljesítse az ügyfelek igényeit, a GATX Rail Europe-pal pedig erős és nagyon hasonló értékrendű partnerre találtak.

A GATX a különböző típusú fuvarok érdekében két különböző méretben mutatta be új, négytengelyes gabonáskocsijait: az önürítős vagonok 95 és 103 köbméter kapacitással rendelkeznek, ezért különböző tömegűek, hogy megfeleljenek a megrendelők egyedi be- és kirakodási, valamint vontatási igényeinek – számol be a Rail Market.

A lízingcég az észak-amerikai kontinensen is jelentős flottabővítést hajt végre: 2023 és 2028 között összesen 15 ezer vasúti teherkocsit gyártat a Trinity Industries-zel, köztük évente 1200 tartálykocsit a 2024–2028 közötti időszakban.

(Nyitókép forrása: GATX)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek