Bővíti olaszországi fuvarjait az RCG

iho/vasút   ·   2024.03.13. 12:00
rcg_obb_tehervonat

Verona és Göttingen, valamint Padova és Hannover között új szállítási lehetőség, a Verona–Wuppertal útvonalon pedig növelik a vonatok számát.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) folyamatosan igazítja TransNET hálózatát a megrendelői és a piaci igényekhez, ennek részeként az olaszországi TransFER-szállításokon változtat némileg. A Brenner-hágót használó útvonalak bővítésével aktívan támogatják a fenntartható vasúti közlekedésre való modális váltást a Brenner-tengelyen, elősegítve ezzel a tranzitforgalom tehermentesítését Tirolban.

Az RCG új szolgáltatásként elindítja a Verona–Göttingen közvetlen fuvarokat az Olaszország északi része és a németországi, alsó-szászországi DUSS Terminal közötti kontinentális áruszállítás elősegítése érdekében. A szolgáltatást irányonként hetente négy alkalommal lehet igénybe venni. A társaság az útvonalon megbízhatóan és hatékonyan szállít el 20–45 láb (6,1–13,7 méter) hosszú konténereket, valamint daruzható félpótkocsikat.

Szintén új fuvarlehetőségként jelentkezik az észak-olaszországi Padova és a hannover Leinetor vasúti terminált közvetlenül összekapcsoló TransFER-szolgáltatás, mindkét irányban heti négy járattal hatékony szállítási megoldást kínál. Az RCG azt tervezi, hogy a későbbiekben heti hatra növeli a vonatok számát. A szolgáltatás keretében 20–45 láb hosszú konténereket és cserefelépítményeket lehet továbbítani.

A már üzemelő. fontos olaszországi és németországi gazdasági régiókat összekötő Verona–Wuppertal útvonalon – a kontinentális áruforgalom állandó fenntartása érdekében – irányonként heti négyről hatra növeli a fuvarok számát a logisztikai cég. Ez a TransFER szolgáltatás 20–45 láb hosszú konténerek és cserefelépítmények, valamint daruzható félpótkocsik fuvarozását teszi lehetővé.

Az ÖBB RCG körülbelül hatvan hálózati és több mint 1500 egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. A társaság az elsőtől az utolsó mérföldig minden részletről gondoskodik.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ 18 országában jelen lévő RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5887 logisztikai szakembere évente körülbelül 448 ezer vonatot – naponta nagyjából 1230-at – közlekedtet le biztonságosan, évente több mint 88 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 27,5 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ÖBB RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek