Fejleszti a welsi terminált az RCG

iho/vasút   ·   2024.02.05. 09:00
rcg_terminal_wels

Hétszáz méter hosszúra bővíti ki az ausztriai központú vasúti fuvarozó a létesítmény négy rakodóvágányát, így hosszabb egységvonatokat is ki tudnak majd szolgálni.

A Linztől körülbelül harminc kilométerre délnyugatra fekvő intermodális terminál fejlesztésének összértéke 68 millió euró (jelenlegi árfolyam alapján körülbelül 25,5 milliárd forint). A költségek egy részét az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) állja, de az Európai Uniótól is érkezik támogatás. A beruházás várhatóan 2027-re készülhet el.

A vágányok meghosszabbításán felül új vágánykapcsolatot is kiépítenek nyugati irányban, hogy a welsi rendezőpályaudvaron keresztül Linz és Bécs felé haladhassanak a szerelvények. Az RCG szerint a munkálatok nem lesznek hatással a tehervonatok menetrendjére.

A meglévő belső, valamint az adminisztrációs és vámkezelő épületeket le fogják bontani, és más helyen építik majd fel újra. Ezzel hely szabadul fel a jelenleg 580 méter hosszú vágányok meghosszabbításához, valamint a további parkolóterületekhez.

Két szakaszban fognak zajlani a munkálatok: az elsőnél a létesítményben és a körülötte vezető utakat építik át az új elrendezéshez, a várhatóan február végén kezdődő második során pedig a terminálhoz vezető utak egy részét nyitják majd meg – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a kibővített welsi terminál látványterve. Kép forrása: RCG / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek