Gyakrabban szállít Trieszten keresztül a Kombiverkehr

iho/vasút   ·   2024.01.12. 15:00
trieszt_kikoto_terminal

Németország és Görögország, valamint Törökország között még több vasúti fuvarlehetőség áll rendelkezésre.

Az intermodális logisztikai vállalat Trieszt és a München-Riem-i DUSS terminál között januártól irányonként már hetente ötször indít tehervonatot az eddigi három helyett. Az olaszországi kikötőből az áruk tovább utazhatnak a görögországi Patrasz kikötőjéig, valamint a törökországi Pendik, Mersin és Cesme kikötőibe.

A Kombiverkehr szerint az ügyfelek egyablakos ügyintézéssel foglalhatják le a fuvarokat. A P400-as rakszelvényű félpótkocsik szállítása az útvonal teljes hosszán lehetséges, ráadásul engedélyezett a veszélyes anyagok szállítása is, kivéve az 1-es és 7-es osztályú árukat.

A frankfurti székhelyű társaság Trieszten és Münchenen keresztül a Benelux-államokba, az Egyesült Királyságba, Lengyelországba, Norvégiába és Svédországba is garantálni tudja az áruk további szállítását.

A müncheni DUSS terminál nem az egyetlen, mely Trieszten keresztül kapcsolódik a Földközi-tenger délkeleti kikötőihez: a Kombiverkehr Kölnön át is nyújt összeköttetést, ami 2022 óta irányonként heti négy fuvart kínál a fentebb említett görögországi és törökországi célpontokhoz.

A vállalat Münchent is Törökország kapujaként használja: a török–német Cobantur Boltas logisztikai vállalattal és a DB Cargóval partnerségben üzemeltet intermodális tehervonatokat a DUSS terminál és az Isztambul közelében fekvő Halkali terminál között. A szolgáltatást a meglévő összeköttetések kiegészítésére hozták létre, mely magában foglalja a kompjáratokat is – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a trieszti kikötő. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek