Harmincadikára halasztották harmadszorra a BKK-tendert

Tevan Imre   ·   2013.05.07. 12:38

Az iho információi szerint a BKK újfent kitolta a túlnyomó részt az EU Közop-programjából finanszírozott villamosvásárlási közbeszerzés ajánlatainak beadási határidejét. A mostani állás szerint május 30-án 10 órakor lesz a borítékbontás. Az eredeti határidő április 3-a volt. Ez később április 22-re, majd május 8-ra módosult.

A tendert a szokásosnál lényegesen aprólékosabb feltételrendszerrel írták ki. Feltehetően nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, ebben szerepet játszottak a 4-es és 2-es metróra várásolt Alstom szerelvényekkel kapcsolatos problémák. A BKK szakemberei igyekeztek minden tekintetben biztosra menni, aprólékosan előre rögzíteni az összes részkövetelményt.

Ez viszont azt eredményezte, hogy a potenciális szállítók nagyon sok részletet próbálnak tisztázni, az összes halasztás oka az volt, hogy nem értek az alkudozás végére, az ajánlattevők újabb és újabb kérdéseket igyekeznek föltenni, esetleg értelmezési változtatásokat elérni.

A beszerzés minimálisan 12 hosszabb (combinónyi, 52-56 méteres) és 25 rövidebb (32-36 méteres) járműre vonatkozik, de igen jelentős opciót is tartalmaz, magyarán a nyertestől a BKK, ha kíván, sokkal több villamost is vehet, ezek között felső vezeték nélkül is üzemképes, önjáró példányokat is.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.