Új közvetlen fuvar az RCG-nél

iho/vasút   ·   2020.01.20. 12:00
400px_railcargogroup

Új vasúti szállítási útvonalat indított el az Osztrák szövetségi Vasút (ÖBB) teherfuvarozási ága, az Rail Cargo Group (RCG): a tehervonatok Hamburg és Enns között mindkét irányban hetente kétszer közlekednek. Az RCG szerint a hamburgi kikötőt érintő szolgáltatás közvetlen intermodális kapcsolatot teremt az interkontinentális áruszállításhoz a kelet- és délkelet-európai gazdasági térségeknek.

A Németország legnagyobb konténerkikötőjének számító hamburgi kikötő és az ausztriai Enns logisztikai csomópontja között kínál új közvetlen furvart a Rail Cargo Group (kép forrása: Rail Freight)

A hamburgi kikötő a rotterdami és az antwerpeni után Európa harmadik legnagyobb tengeri kikötője, Németországban pedig a legnagyobb a konténerforgalom szempontjából. A Rail Cargo Group tehervonatai jelenleg is hetente többször közlekednek Európa több városa és Hamburg között. Az új fuvar Felső-Ausztria egyik legfontosabb logisztikai csomópontjának számító ennsi konténerterminállal kapcsolja össze a kikötőt.

Az RCG intermodális üzletága 2019-ben összesen 76 ezer 918 TEU (húsz láb hosszúságú szabványos konténer) árut szállított Hamburgból és oda. Ebből a mennyiségből 33 ezer 430 TEU a wolfurti terminál és Hamburg, további 43 ezer 488 TEU áru pedig a bécsi-linzi terminál és a kikötő közötti forgalom. Mindkét fuvarnál heti hat-hat indulás volt, 576-576 vonatot kitéve – számol be a Rail Freight.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek