Újabb TransFer-útvonal az RCG-nél

iho/vasút   ·   2024.08.02. 12:45
bilk

A szerbiai Kruševactól a budapesti BILK-en át Duisburgba és vissza is szállít már a logisztikai vállalat, közvetlenül összekötve a Nyugat-Balkánt Nyugat- és Közép-Európa gazdasági központjaival.

Tovább bővíti multimodális TransNet-hálózatát az ÖBB Rail Cargo Group (RCG): az új szolgáltatás kezdetben hetente egyszer érhető el mindkét irányban, három fontos csomópontot összekapcsolva.

A szerbiai város fontos ipari központ a Balkán nyugati részén, kulcsfontosságú szerepet játszik a regionális vasúti árufuvarozásban. Központi elhelyezkedése ideális feltételeket kínál a Szerbián belüli, valamint a szomszédos országokba tartó árufuvarozás számára. Budapest szintén fontos csomópont, összekötve a Nyugat-Balkánt a közép-európai piacokkal, és hatékony átrakodólétesítményekkel zökkenőmentes továbbszállítást garantál Nyugat-Európába. Duisburg Európa egyik legnagyobb belvízi kikötőjeként és a nemzetközi teherszállítás egyik legfontosabb logisztikai központjaként átjárónak számít a nyugat-európai piacok felé, továbbfuvarozási kapcsolatokat kínálva a Benelux-államokba.

Az új TransFer-szolgáltatással az RCG megbízható és fenntartható vasúti szállítási megoldást kínál a 45 láb (13,7 méter) hosszú konténerekhez és cserefelépítményekhez. A fuvar minden ágazat számára elérhető, például az üdítők, a vegyi- és építőipari anyagok, az acél- és a járműgyártás, valamint a veszélyes áruk (RID) szállításához is. A fix menetrend, vonzó tranzitidő mellett garatálja a tervezhető és pontos szállítást. Ezen felül minden szükséges további szállítmányozás szolgáltatást is igénybe lehet venni, többek között az első és az utolsó mérföldes szállítás megszervezését, a legkorszerűbb raktárlogisztikát, valamint a professzionális vámkezelést a gördülékeny és biztonságos árufuvarozás érdekében. Az egyéb szolgáltatások, mint például az újrarakodás, a jelentéskészítés és felügyelet, a berendezések elhelyezése és felhasználása, az útközbeni biztonsági mentési megoldások, valamint az egyetlen kapcsolattartó minden ügyfélnek, teszi teljesség az RCG kínálatát.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló, a Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ tizennyolc országában jelen lévő RCG összesen 5912 logisztikai szakembere évente körülbelül 419 ezer vonatot – naponta nagyjából 1150-et – közlekedtet le biztonságosan, évente több mint 78 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal.

(Nyitóképünkön a budapesti BILK. Fotó: Író Zoltán / ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek