Még inkább optimalizált összeköttetéseket nyújt a trieszti kikötőhöz az RCG

iho/vasút   ·   2023.03.29. 15:00
trieszt_kikoto

Az eddig Triesztet, Bécset és Linzet felfűző, háromszögű TransFER-szolgáltatást külön közvetlen Trieszt–Bécs és Trieszt–Linz fuvarokká alakították.

Az Adriai-tenger északi részének egyik legfontosabb kikötője a trieszti, de Európa egészét tekintve is jelentős szerepet tölt be: az európai árufuvarozás egyik lényeges csomópontja, továbbá kulcsfontosságú a Távol-Keletre tartó és onnan érkező szállítmányok számára is.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) Trieszt és az osztrák terminálok között már évek óta üzemeltet menetrend szerinti fuvarokat. Az egyik, három terminált érintő TransFER-szolgáltatást most két külön közvetlen járattá alakítják, ez lehetővé teszi a társaságnak, hogy a Bécs déli terminál és a linzi Stadthafen terminál ügyfeleinek és partnereinek jelentős árumennyiségét fogadják, megkönnyítve a szállítások kezelését.

Az új Bécs–Trieszt és Linz–Trieszt TransFER-fuvarok hetente kétszer, fix menetrenddel közlekednek mindkét irányban, optimalizált fuvarozási szolgáltatásokat és vonzó tranzitidőt kínálva az Ausztria és az adriai kikötő között szállított tengeri áruknak. Ezen felül gyorsabb átfutási időt garantál a teljes konténerrakományoknak (FCL) és hatékony összeköttetéseket kínál az ÖBB RCG intermodális hálózatán.

A már tizenhárom nyelven elérhető, felhasználóbarát TransNET alkalmazással az ÖBB Rail Cargo Group új digitális térképe mércét állít az európai árufuvarozási piacon. Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak a kívánt összeköttetés megtalálásához: a „Go” és a „Thanks” beviteli mezők segítségével kiválaszthatják a szállítmányok induló- és célállomását, egy átlátható listából megkereshetik a megfelelő járatot, vagy egyszerűen rákattinthatnak a térképen egy telephelyre. Ezt követően számos lehetőség áll rendelkezésre, például teljes TransFER-útvonalak, vagy azok kombinációi, melyek egyedi igényeknek megfelelően alakíthatók ki. A kiválasztást követően a megfelelő útvonal grafikusan is megjelenik a térképen, és megtekinthető, hogy a kiválasztott telephelyeken mely szolgáltatások érhetőek el.

Az ÖBB RCG körülbelül hatvan hálózati és több mint hétszáz egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. A társaság az elsőtől az utolsó mérföldig minden részletről gondoskodik.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A vállalat a világ 18 országában van jelen, ezek közül tizenötben saját alkalmazottakkal. Az RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5755 logisztikai szakembere évente körülbelül 463 ezer vonatot – naponta nagyjából 1270-et – közlekedtet le biztonságosan, évente 94 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik. Az RCG évente körülbelül 1,1 millió tonna szén-dioxid kibocsátását is megelőzi Ausztriában.

(Nyitóképünkön a trieszti kikötő. Kép forrása: ÖBB RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek