Már Kína és Budapest között is szállít a DB Cargo Eurasia

iho/vasút   ·   2023.01.20. 12:00
dbcargo_kontenervonat

Az első fuvar még december végén indult Hszianból és tizenöt nap alatt ért el a magyar fővárosba, ahonnan további európai célállomások is elérhetők.

A logisztikai vállalat közlése szerint a megrendelők igénye alapján hozták létre a szolgáltatást. Budapest mindig is a tervek között szerepelt, a megrendelők pedig egyre gyakrabban érdeklődtek, hogy hogyan tudnának oda szállítani. A DB Cargo Eurasia (DBCE) megfelelő partner a csomópont eléréséhez. A vállalatcsoport Európa tizennyolc országában van jelen, az ügyfelek támaszkodhatnak a DBCE szakértelmére és helyismeretére, továbbá a saját eszközeire is, mint a mozdonyok és a teherkocsik.

A Hszian–Budapest szolgáltatás egyelőre havonta egy fuvart kínál, ám jelenleg felfutási fázisban van, és a DBCE várakozásai szerint az év második negyedévében elérhető a kétheti, sőt akár a heti gyakoriság is. A vonatok a lengyel–fehérorosz (belorusz) határnál fekvő Malaszewiczén át közlekednek. Az európai szakaszon be- és kirakodási lehetőség áll rendelkezésre, továbbá össze lehet kötni a mindenki számára elérhető duisburgi és hamburgi fuvarokkal is. A rakomány e két csomóponton felül magyarországi célpontokra, sőt tovább Romániába, Bulgáriába, Szlovákiába és Csehországba is utazhat. A DB Cargo Eurasia ezért is tartja Budapestet nemzetközi hálózata szempontjából kulcsfontosságúnak, mivel a magyar főváros jó elhelyezkedésű más közép- és kelet-európai desztinációk eléréséhez.

Ezen felül hely áll rendelkezésre minden típusú konténeres rakományhoz. Az első fuvar például vegyesen szállított ipari és fogyasztási cikkeket, többek között elektronikai termékeket, fűtési berendezéseket, autóipari alkatrészeket, valamint gépeket.

A DBCE keleti irányú forgalomra is számít, Malaszewiczébe és Kínába egyaránt – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek